Menu

Integreer de wijsheden van hoofd, hart en buik – Een gesprek met Wilbert Molenaar (Podcast)

Ook te beluisteren via Apple Podcast of Google Podcast


In deze podcast gaat Pieter Wijtenburg in gesprek met mBIT-trainer Wilbert Molenaar over de 3 intelligenties die de mens rijk is: hoofd, hart en buik. Wilbert heeft in Australië gewoond en kwam daar in contact met de ontwikkelaars van mBraining en werd hier zo enthousiast over dat hij het daarna introduceerde in Europa. Sindsdien heeft hij meer dan 12.000 mensen bereikt over de hele wereld (UK, USA, Australië, Zuid Afrika, Ierland, Frankrijk, Kenia, België, Denemarken, Dubai) door middel van training en coaching in mBIT, NLP, leiderschap programma’s en coaching programma’s.


Wat is mBraining?

mBraining is gebaseerd op eeuwenoude wijsheidstradities in combinatie met de meest recente neuro-wetenschappelijke onderzoeken naar onze 3 belangrijkste neurale netwerken in ons hart, onze hersenen en onze buik. Het resultaat is een verbluffend simpele maar zeer effectieve nieuwe methodiek om in contact te komen met de eigen intuïtie en wijsheid en zodoende klanten te helpen een bewuster, zinvoller, gelukkiger en actiever leven te leven.


Heb je ooit gewerkt met mensen die een conflict ervaren tussen hun gedachten, gevoelens en daden? Of mensen die moeite hebben hun doelstellingen, plannen en dromen te realiseren? Mensen die moeite hebben met het nemen van beslissingen of moeite hebben met het veranderen van slechte gewoontes zonder echt te weten waarom? Of misschien het gevoel hebben dat er iets ontbreekt en ze zijn niet helemaal trouw zijn aan wie ze diep van binnen, werkelijk zijn?


Dan is de kans groot dat hun hersenen niet volledig congruent en evenwichtig met elkaar in verbinding staan. Want wanneer het hoofd, het hart en de buik in evenwicht met elkaar zijn, creëert dat een innerlijke wijsheid, waardoor het mogelijk wordt de intuïtie te benutten en te verbinden met wie wij werkelijk zijn. Hierdoor kunnen we mogelijkheden en vaardigheden benutten die we gewoon niet van het hoofd alleen kunnen krijgen. mBraining doet dit, door de integratie en uitlijning van de hersenen met elkaar op een optimale wijze.


Hoe word je mBIT coach?

Wilbert Molenaar geeft bij het IEP de 4-daagse mBIT coach training waarin jij leert hoe je met de verschillende breinen kan werken en conflicten leert te herkennen.


Dat is natuurlijk niet alles, want verder:

  • Krijg je diepe inzichten in hoe de verschillende hersenen een intern conflict veroorzaken en wat je eraan kunt doen;
  • Ontdek je hoe je ‘Buik’, ‘Hoofd’ en ‘Hart” brein in staat zijn om te leren en nieuwe neurale zenuwbanen kunnen groeien en hoe je ze zelf kunt ontwikkelen voor een betere intuitie en betere besluitvorming;
  • Leer je hoe je je autonome zenuwstelsel kunt uitbalanceren middels de mBIT Balanced Breathing methodiek en snel stress kunt loslaten;
  • Ben je interactief met elkaar aan het werk om het geleerde uit te proberen, te oefenen en in te slijpen, met als resultaat dat je je zelf ook verder ontwikkelt.
  • Ervaar je de nieuwste innovatieve coaching technieken om aan je vaardigheden toe te voegen.

De eerstvolgende mBIT coach training start 4 oktober.

 

Benieuwd geworden? Hier lees je er meer over.


About the Author Pieter Wijtenburg

Coach, NLP Master Practitioner en werkzaam bij het IEP. Richt zich voornamelijk op burn-out, begeleidt mensen 1-op-1 en geeft lezingen en training aan bedrijven in het kader van burn-out preventie. In zijn podcast 'Een Gezonde Dosis' gaat hij om de week in gesprek met een expert op het gebied van een gezonde leefstijl. https://www.pieterwijtenburg.nl

Leave a Comment: