Menu

Jaap Hollander

[frame style=”modern” image_path=”https://hetiep.nl/wp-content/uploads/2012/02/jaaph.png” link_to_page=”” target=”” description=”” size=”three_col_large”]

Jaap Hollander

Psycholoog, NLP-trainer, hypnotherapeut, schrijver, directeur IEP

Hij geeft NLP- en provocatieve opleidingen en workshops voornamelijk voor het IEP in Nederland en soms ook voor andere organisaties en in andere landen (variërend van Rusland tot Colombia) .

Hij gaf vele jaren lang, sinds de oprichting van het IEP, een NLP practitionersopleiding. Vanaf 2018 heeft hij deze training, die traditioneel start in januari, overgedragen aan Koos Wolcken. Jaap gaat zich wijden aan de verdere ontwikkeling van de NLP masterpractitionersopleiding, MindSonar, provocatief coachen en diverse nieuwe ontwikkelingen.

Ooit, in de jaren tachtig, werkte hij op de opnameafdeling van een groot psychiatrisch centrum, waar hij vertrok om voor zichzelf een vrijere werkomgeving te scheppen.

Hij modelleerde o.a. effectieve trainers (presentatietechnieken), vitale tachtigers (gezond leven), Candomblè-priesters in Brazilië, topmanagers en provocatief therapeut Frank Farrelly.

Hij ontwikkelde onder meer het ‘Nano Tech Power Deck’ (een NLP kaartspel; ‘NLP in a box’) en de denkstijltest Mindsonar (die gebaseerd is op metaprogramma’s en Graves drives).

Hij werd vijf jaar achtereen door het blad ‘Quote’ geselecteerd als een van de top-500 professionals van Nederland.

Hij schreef tien boeken, waaronder ‘NLP in Nederland’, ‘Essenties van NLP’ (20.000 verkocht), ‘Provocatief coachen’ en ‘Succes is ook niet alles’. Zijn nieuwste boek is ‘Provocative Coaching, Making things better by making them worse’ (Crown House Publishing, UK).

Jaap werkt onder meer mee aan de NLP opleiding Practitioner en aan de NLP opleiding Masterpractitioner

jh@iepdoc.nl

www.iepdoc.nl